DESCRIEREA TEHNICĂ A REHABILITĂRII RACORDURILOR UTILIZÂND METODA „TOP HAT”

1. MATERIAL
Sistemul DrainLCR – Liner (Lateral Connection Repair) este proiectat pentru reabilitarea și etanșarea permanentă a găurilor de racord și a racordurilor a conducta principală, cu diametre de până la 300 mm, până la căminele de racord. Se folosește fie cămăsuire LCR tip TOP HAT sau cămăsuire cu manșoane LCR. LCR TOP HAT etanșează gaura de racord în conducta principală numai pe margine, în timp ce manșonul LCR este instalat similar cu manșonul scurt.

2. ECHIPAMENTE DE INSTALARE LINIERE

  • echipamente de curățare a canalelor;
  • camera de inspecție a canalului;
  • compresor;
  • generator electric;
  • Unitatea LCR;
  • echipamente pentru By-pass.

3. TEHNICA DE REABILITARE A CONEXIUNILOR
Unitatea poate reabilita marginile racordurilor laterale între canalul principal și căminele de racord a imobilelor folosind așa-numitul manșon scurt și, simultan, reabilitează o secțiune definită a scurgerii casei. De asemenea, poate instala LCR liner de tip TOP HAT. Utilizează un tub flexibil, confecționat în prealabil, care funcționează ca un element de formare. Țeava principală (paker-ul), are un tub lateral suplimentar (tubul cu bulb), poziționat central la 45 sau 90 de grade. Înainte de instalare, tubul cu bulb este introdus în paker cu manșonul LCR sau pălăria LCR (acestea au aceeași formă ca elementul de formare). Apoi, aerul este aspirat din paker și tubul cu bulb.
Ansamblul este mutat în locul de reabilitare folosind o tijă de fibră optică; operațiunea este facilitată cu 2 ansambluri telescopice cu roți. Ansamblul poate fi rotit axial în locul de reabilitare folosind ansamblurile cu roți și un dispozitiv de rotație. O cameră montată pe ansamblu este utilizată pentru poziționarea finală. Apoi, un panou de control este utilizat pentru operarea mecanismului de expansiune (Pathfinder). Acesta extinde ansamblul și presează muchia integrată de peretele țevii. Acum, pakerul este retras folosind tija de fibră optică și marginea este introdusă în racordul lateral. Dacă nu se găsește deschiderea laterală de legătură, ansamblul poate fi mutat, astfel încât ansamblul să se potrivească deschiderii laterale.
După poziționare, pakerului este umflat, tubul cu bulb este introdus în racordul lateral și ansamblul este retras. Finalizarea introducerii conexiunii laterale este confirmată cu un semnal sonor. După întărirea manșonului, aerul este aspirat din ansamblu și ansamblul poate fi mutat din locul de reabilitare.