DESCRIEREA TEHNICĂ A METODEI DE REABILITARE CURED IN PLACE PIPE (CIPP) PRIN TRATARE CU UV

1. MATERIAL
Componentele Liner-ului sunt selectate în conformitate cu EN 13566-4.
Pentru conductele tratate cu UV (CIPP) pot fi utilizate rășini poliester (UP) sau vinylesther (VE).
Suportul poate fi fabricat din fibră de sticlă sau fibră de sticlă combinată cu pâslă.
Furnizorul de material pentru această metodă este Poliner – companie parte a Grupului BLEJKAN.

2. ECHIPAMENTE DE INSTALARE A LINIEI

  • echipamente de curățare a conductei;
  • echipament de inspectie video a conductelor controlate de la distantă;
  • robot cu comandă la distanță pentru frezarea suprafețelor interioare ale conductei;
  • utilaj de tragere a ansamblului de întărire prin UV (dispozitiv de tragere a țevilor);
  • echipamente de calibrare a liner-ului;
  • unitate de by-pass (pompe, furtunuri);
  • echipamente de testare.

3. PREGĂTIREA LA INSTALARE
Evaluarea stării tehnice a canalului
Înainte de a începe reabilitarea, conducta se curăță cu ajutorul unei unități de curățare hidrodinamică a canalului montat pe un camion. Apoi conducta este inspectată cu ajutorul unei camere controlate de la distanță. Imaginile video sunt folosite pentru pregătirea unui raport digital detaliat privind starea tehnică a conductei. Raportul este o bază pentru clasificarea stării tehnice a canalului.
Alegerea metodei de reabilitare
Metoda de reabilitare depinde de clasa condițiilor tehnice și gradul de deteriorare. Pentru a selecta conducta corectă CIPP, după analizarea stării tehnice a canalului, trebuie luați în considerare și alți factori: datele geodezice, nivelul apei subterane comparativ cu baza conductei, traficul auto în zonă și alți parametri care influențează caracteristicile căptușelii care urmează să fie utilizate. Designerul calculează grosimea căptușelii CIPP utilizând modulul Young (E) care caracterizează transportatorul propus.
Saturarea căptușelii
Țeava este impregnată cu rășină în condiții controlate sub vid.
Depozitare și transport la amplasament
Liner-ul saturat cu rășină este depozitat în camere întunecate izolate de radiațiile UV. Căptușeala este preluată de la locul de depozitare la locul de montaj în containere sau cutii, asigurând condiții optime de transport.

4. INSTALAREA
După separarea secțiunii de canalizare, o bandă de alunecare este trasă în interiorul conductei, pentru a asigura alunecarea liner-ului. Atunci când suprafața conductei de canalizare este asigurată, se montează o mașină de tragere peste gura de vizitare a căminului din amonte, o linie de tragere este trasă la căminul din aval și liner-ul este atașat la linie. Liner-ul este tras cu viteză și forță de tracțiune controlată.

La capătul liner-ului este instalat un sistem de blocare pentru introducerea unui tren cu lămpi UV și a unui furtun de presiune. Aerul comprimat este livrat în interiorul conductei, care calibrează poziționarea căptușelii în interiorul conductei reabilitate.

După calibrarea liner-ului prin sistemul de blocare este introdus un tren cu lămpi UV. Lămpile emit raze UV cu o lungime de undă adecvată. Liner-ul este tratat prin trecerea trenului cu lămpi UV care parcurge țeava cu o viteză ajustată la dimensiunile canalului reabilitat și la grosimea liner-ului. Procesul este continuat până când stratul de căptușeală este complet întărit și se realizează în conformitate cu instrucțiunile și procedurile interne conforme cu ISO 9001. După instalare, capetele extreme din cămine se taie cu ajutorul unei mașini de frezat și se frezează golurile pentru racorduri.

În timpul instalării, trebuie înregistrați următorii parametri de proces: presiunea în interiorul țevii pe durata tuturor etapelor de instalare si tratare și citirea continuă a fluidului alimentat pe conducta de țeavă în timpul tuturor etapelor de instalare și de întărire și citirea continuă a vitezei de deplasare și a lungimii de undă a radiației UV.

5. INSPECȚIA
Inspecția TV
După instalarea și deschiderea racordurilor, se efectuează inspecția TV (inclusiv înregistrările VHS sau CD). Raportul de inspecție este, de asemenea, pregătit.
Teste
Conform EN 13566-1, EN 13566-4 și EN 1610

6. CORECTAREA PROBLEMELOR
Defectele sunt corectate utilizând un robot controlat prin intermediul unei camere de luat vederi sau / și inserarea și lipirea de sectiuni scurte de țevi.